Λίστα για Μετακόμιση

Συγκεντρώσαμε μια λίστα ελέγχου μετακόμισης για να σας βοηθήσουμε να οργανωθείτε και να κάνετε τη διαδικασία πιο εύκολη για εσάς.

Κατάλογος ελέγχου μετακόμισης

Λίστα ελέγχου μετακόμισης

 • Κουτιά μετακόμισης. Θα χρειαστείτε ένα για κάθε δωμάτιο, καθώς και μερικά επιπλέον σε περίπτωση που ξεμείνετε ή χάσετε ένα. Προσπαθήστε να τα προμηθευτείτε σε διαφορετικά μεγέθη, ώστε να μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε για διαφορετικά αντικείμενα (μικρότερα για βιβλία, μεγαλύτερα για βαριά έπιπλα). Αν είναι δυνατόν, προσπαθήστε να μην αγοράσετε τη φθηνότερη διαθέσιμη επιλογή- αυτά τείνουν να σπάνε εύκολα και να διαλύονται όταν στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο.
 • Ταινία και μαρκαδόροι: Η ταινία συσκευασίας είναι απαραίτητη αν θέλετε τα υπάρχοντά σας να είναι συσκευασμένα αρκετά ασφαλώς ώστε να μην πάθουν ζημιά κατά τη μεταφορά – και αν υπάρχει έστω και μια πιθανότητα να συμβεί κάτι κατά τη μεταφορά λόγω κακών πρακτικών συσκευασίας (σκεφτείτε πόσα πράγματα πετιούνται μέσα στα φορτηγά), μπορεί να γλιτώσει όλους τους εμπλεκόμενους από πολλούς πονοκεφάλους αργότερα! Οι μαρκαδόροι είναι χρήσιμοι αν υπάρχουν περισσότερα από ένα άτομα που κάνουν αυτή τη δουλειά- διαφορετικά, πάρτε μερικά στυλό από το σπίτι για να ξέρει ο καθένας ποιο κουτί ανήκει πού χωρίς να χρειάζεται να κοιτάζει τις ετικέτες κάθε φορά που παίρνει κάτι από το γραφείο/το ντύσιμό του/κ.λπ…

Μεταφορά Επίπλων Κόστος

Κουτιά μετακόμισης

Τα κιβώτια μετακόμισης είναι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να έχετε όταν μετακομίζετε. Προστατεύουν τα πράγματά σας και διευκολύνουν τη μεταφορά τους. Μπορείτε να τις προμηθευτείτε από μια εταιρεία μετακόμισης ή να τις φτιάξετε μόνοι σας, αλλά είναι πάντα καλύτερο να έχετε περισσότερες από το να μην έχετε αρκετές! Υπάρχουν διαφορετικά μεγέθη και σχήματα κιβωτίων μετακόμισης που ταιριάζουν σε διαφορετικά πράγματα, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετά από τα κατάλληλα για όλα τα πράγματά σας.

Ταινίες και μαρκαδόροι

 • Σημειώστε τα κουτιά με μαρκαδόρο, αν δεν το έχετε κάνει ήδη.
 • Σφραγίστε το κουτί με ταινία, αν δεν το έχετε ήδη κάνει.

Έπιπλα ή καροτσάκια

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετά καροτσάκια. Αν όχι, ζητήστε βοήθεια από φίλους και συγγενείς. Φροντίστε να μην υπερφορτώσετε τα καροτσάκια με βαριά αντικείμενα, όπως έπιπλα ή κουτιά γεμάτα βιβλία.

Μπορείτε επίσης να προσλάβετε μια εταιρεία μετακομίσεων, η οποία θα σας παρέχει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και το ανθρώπινο δυναμικό που απαιτείται για μια επιτυχημένη μετακόμιση, συμπεριλαμβανομένων των υλικών συσκευασίας, αν χρειαστεί.

Χρονοδιάγραμμα Μετακόμισης – Ακολουθήστε το πιστά

Κουβέρτες και μαξιλάρια

 • Οι κουβέρτες και τα μαξιλάρια είναι ιδανικά για την προστασία των επίπλων. Αν έχετε κουβέρτες και μαξιλάρια που δεν χρειάζεστε πια, είναι καλύτερο να τα πάρετε μαζί σας, ώστε να χρησιμοποιηθούν για την προστασία των επίπλων κατά τη διάρκεια της μετακόμισης.
 • Τα μαξιλάρια μπορούν να κάνουν τα έπιπλα πιο άνετα. Κατά τη μετακόμιση, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι όλα τα υπάρχοντά σας είναι σε καλή κατάσταση όταν φτάσουν στον προορισμό τους–και αυτό περιλαμβάνει τη διασφάλιση ότι κάθε έπιπλο είναι αρκετά ασφαλές, ώστε να μην πάθει τίποτα ζημιά κατά τη μεταφορά! Η χρήση μαξιλαριών θα σας βοηθήσει να κρατήσετε τα κομμάτια σταθερά καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα όταν όλα φτάσουν στη νέα τους βάση.
 • Τα μαξιλάρια μπορούν να κάνουν τα κρεβάτια πιο άνετα για ύπνο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού (ή απλά να τα χρησιμοποιήσετε ως επιπλέον μαξιλάρι). Μιας και μιλάμε για άνεση εδώ: αν υπάρχει οτιδήποτε άλλο εκτός από στρώματα που εμπλέκονται στο στρώσιμο των κρεβατιών (όπως μαξιλάρια), τότε το να τα πάρετε μαζί σας μπορεί επίσης να αξίζει να το σκεφτείτε, αφού θα προσθέσουν ένα άλλο στρώμα μαξιλαριού από κάτω, το οποίο κάνει το ξάπλωμα πολύ πιο εύκολο για τους πονεμένους μυς μετά από ώρες που πέρασαν μεταφέροντας βαριά κουτιά σε όλη την πόλη όλη μέρα…

Μονωτική ταινία

Η ταινία είναι ο φίλος σας. Μη φοβάστε να τη χρησιμοποιήσετε.

 • Χρησιμοποιήστε ταινία για να ασφαλίσετε τα κουτιά, φροντίζοντας να είναι καλά κλεισμένα και σφραγισμένα. Αν δεν είστε σίγουροι για το τι υπάρχει μέσα, μην ανησυχείτε – πιθανότατα θα είναι εντάξει!
 • Χρησιμοποιήστε ταινία για την επισήμανση! Βάλτε ετικέτα σε κάθε κουτί με τον τελικό προορισμό και το περιεχόμενό του, αν είναι δυνατόν, ή απλά γράψτε πάνω τους “FRAGILE”, αν δεν έχετε χρόνο για τέτοιες λεπτομέρειες σε αυτό το σημείο της ζωής σας (εννοώ τη μετακόμιση).
 • Έχετε έναν οδηγό. Η μετακόμιση είναι σκληρή δουλειά και θα χρειαστείτε τουλάχιστον δύο άτομα για να σας βοηθήσουν – ένα άτομο για να συσκευάσει κουτιά και ένα άλλο άτομο που μπορεί να μεταφέρει βαριά αντικείμενα όπως έπιπλα.
 • Σχεδιάστε τι θα πάρετε, τι θα αφήσετε πίσω, πώς θα συσκευάσετε τα πράγματά σας και πού θα πάνε στο νέο τους σπίτι μόλις τα μαζέψετε. Αυτό ακούγεται αυτονόητο, αλλά είναι εύκολο πράγματα όπως συναισθηματικά αντικείμενα ή οικογενειακά κειμήλια να παραβλέπονται όταν έρχεται η ώρα να μετακινηθούν από το σπίτι όπου φυλάσσονταν με ασφάλεια για χρόνια (ή δεκαετίες).
 • Σχεδιάστε πώς θα μεταφέρετε όλα αυτά τα πράγματα από ένα μέρος (το παλιό σας σπίτι) σε τέσσερις ορόφους από τις σκάλες χωρίς να σπάσετε τίποτα στη διαδρομή! Επιλέξτε ανελκυστήρα αντί για σκάλες, αν είναι δυνατόν- διαφορετικά βεβαιωθείτε ότι όποιος βοηθάει να σηκώσετε τα βαριά αντικείμενα έχει καλές δεξιότητες ισορροπίας, ώστε να μην πέσει τίποτα καθώς κατεβαίνει κάθε σκαλοπάτι. * Αποφασίστε επίσης αν υπάρχει κάτι άλλο που αξίζει να πάρετε μαζί σας εκτός από αυτά που ανήκουν μέσα σε κάθε δωμάτιο (π.χ., λειτουργούν ακόμα κάποιες συσκευές;). Μεγάλη προσοχή και στις ηλεκτρονικές σας συσκευές όπως μεταχειρισμένα iphone, τηλεοράσεις, υπολογιστές.

Συμπερασματικά

Ελπίζουμε ότι αυτός ο κατάλογος σας βοήθησε με τη μετακίνησή σας. Ξέρουμε πόσο αγχωτικό μπορεί να είναι, αλλά μην ανησυχείτε! Με τη βοήθειά μας και κάποιο προσεκτικό σχεδιασμό, θα έχετε τα πάντα έτοιμα σε χρόνο μηδέν.

Επικοινωνήστε μαζί μας για απορίες ή προσφορά

Σχετικά με εμάς

Η εταιρεία μας Anavatorio.gr , ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 1995, στην Αθήνα. Σήμερα η επιχείρηση είναι εξοπλισμένη με οχήματα τελευταίας τεχνολογίας, φορτηγά, ανυψωτικά , ειδικά συστήματα ανύψωσης αντικειμένων

Επικοινωνία

693 691 6954

211 402 5568

ρωτήστε μας για προσφορά

Newsletter Sign Up

  6936916954