Συμβουλές Μετακόμισης από τους ειδικούς

Εάν σκοπεύετε να μετακομίσετε μόνοι σας, θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε χρήματα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σχεδιάσετε αυτή τη διαδικασία, ώστε να μην χάσετε χρόνο. Μπορεί να είναι αγχωτικό αν δεν είστε σίγουροι πώς να κινηθείτε και συνήθως βρίσκεστε σε αυστηρό χρονοδιάγραμμα. Αλλά δεν είστε μόνοι – κάθε εβδομάδα, δεκάδες άνθρωποι αναλαμβάνουν αυτό το έργο μόνοι τους χρησιμοποιώντας μια σειρά από συμβουλές για τη μετακίνηση που θα βοηθήσουν στην εξομάλυνση της διαδικασίας. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες συμβουλές μετακόμισης DIY που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη διαδικασία ομαλή και εύκολη από την αρχή μέχρι το τέλος. Εδώ είναι μερικά από αυτά:

1. Ξεκινήστε (Πριν τη Μετακόμηση)

Ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας είναι να ξεκινήσετε και να έχετε αρκετό χρόνο για να οργανώσετε τα πάντα πριν από τη μετακόμισή σας. Τουλάχιστον, δώστε στον εαυτό σας τέσσερις έως έξι εβδομάδες. Για να ξεκινήσετε, επιλέξτε μια εταιρεία μετακόμισης και κανονίστε την έγκαιρη παράδοση του υλικού συσκευασίας και του κουτιού. Όταν έχετε ελεύθερο χρόνο, αρχίστε να μαζεύετε πράγματα που δεν χρησιμοποιείτε τακτικά. Εάν πιστεύετε ότι θα χρειαστεί να πετάξετε πολλά, κάντε κράτηση. Καθώς συσκευάζετε και δωρίζετε ή απορρίπτετε αντικείμενα, κάντε μια τρέχουσα απογραφή όλων. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις ηλεκτρικές συσκευές σας. Κάθε λεπτομέρεια μετράει, καθώς πολλοί άνθρωποι έχουν οδηγηθεί στην ανάκτηση δεδομένων, επειδή χτυπήθηκε ο σκληρός τους δίσκος.

Σημειώστε τυχόν εύθραυστα αντικείμενα που χρειάζονται επιπλέον φροντίδα και τραβήξτε φωτογραφίες τυχόν βαθουλώματα ή γρατσουνιές στα έπιπλά σας. Εάν έχετε πρόσβαση στο νέο σας σπίτι, μετρήστε τις πόρτες και τα δωμάτιά σας για να βεβαιωθείτε ότι τα αντικείμενά σας ταιριάζουν. Μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ανυψωτικό μπαλκονιού εάν δεν μπορείτε να χωρέσετε κάποια αντικείμενα μέσα από την πόρτα που θα έκαναν τα πράγματα περίπλοκα και μπορεί να χρειαστεί να ασχοληθείτε με επαγγελματίες μεταφορείς. Σε κάθε μετακόμιση πρέπει να έχετε σχέδιο.

Έτσι, αυτή είναι μια από τις πιο σημαντικές συμβουλές μετακίνησης DIY. Περίπου τρεις εβδομάδες πριν από τη μετακόμισή σας, ενημερώστε την Αυστραλιανή Εκλογική Επιτροπή για τη νέα σας διεύθυνση. Ζητήστε από το ταχυδρομείο να κρατήσει ή να ανακατευθύνει την αλληλογραφία σας, να ενημερώσετε την άδειά σας και να λάβετε ιατρικά αρχεία για την οικογένειά σας και τα κατοικίδια ζώα σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε άδεια από τη δουλειά. Αυτό είναι επίσης όταν μπορείτε να κανονίσετε τη φροντίδα των παιδιών και των κατοικίδιων την ημέρα της μετακόμισης. Είναι πιο εύκολο να τα έχετε ασφαλή κάπου αλλού ενώ μετακομίζετε και μπορείτε να πάτε και να τα πάρετε πίσω όταν τελειώσετε.

2. Ζητήστε βοήθεια για την ημέρα μετακόμισης

Παρόλο που κινείστε μόνοι σας, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να έχετε βοήθεια με τη μορφή φίλων και οικογένειας. Επίσης, δεν θέλετε να προσπαθήσετε να πάρετε τα πάντα πάνω σας, καθώς αυτό είναι ένα τεράστιο έργο. Αντ’ αυτού, πάρτε δύο έως τέσσερις ικανούς φίλους ή μέλη της οικογένειας που είναι πρόθυμοι να σας βοηθήσουν να μαζέψετε τα πράγματά σας και να μετακινηθείτε. Είναι καλή ιδέα να ειδοποιήσετε αυτούς τους βοηθούς λίγες εβδομάδες πριν, ώστε να έχουν χρόνο να αποχωρήσουν από τη δουλειά ή να κανονίσουν τη φροντίδα των παιδιών. Ακόμα και μετά από ένα συναινετικό διαζύγιο, χρειάζεστε τα έπιπλα σας για τον νέο χώρο.

Επίσης, εφόσον δεν είναι επαγγελματίες, κατανοήστε ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να πάνε τα πράγματα στραβά. Επιβραβεύστε τους βοηθούς σας στο τέλος της ημέρας παίρνοντάς τους έξω για φαγητό ή ποτό ή παραγγείλετε και φιλοξενήστε τους. Είστε έτοιμοι για περισσότερες DIY συμβουλές μετακίνησης; Συνέχισε να διαβάζεις!

3. Επιλέξτε μια μέθοδο κίνησης

Μία από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που θα πάρετε είναι να επιλέξετε μια μέθοδο μετακίνησης. Υπάρχουν πολλά από τα οποία μπορείτε να διαλέξετε και είναι καλύτερο να αποφασίσετε από νωρίς και να το ακολουθήσετε για να παραμείνετε σε καλό δρόμο. Ίσως χρειαστεί να είστε άνω των 18 ετών και να έχετε έγκυρη άδεια. Για λιγότερα είδη, θα μπορούσατε να νοικιάσετε ένα τρέιλερ ή να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία κοντέινερ. Ο στόχος είναι να βρείτε τη μέθοδο μετακίνησης που λειτουργεί καλύτερα για εσάς και πόσα αντικείμενα έχετε. Προφανώς, το να έχετε περισσότερα πράγματα θα σας απαιτήσει να νοικιάσετε ένα φορτηγό. Εάν δεν έχετε σχεδόν κανένα αντικείμενο, θα μπορούσατε απλώς να χρησιμοποιήσετε το φορτηγό ή το φορτηγό του φίλου σας, αν δεν έχετε να κάνετε μεγάλη απόσταση. Μόλις επιλέξετε μια μέθοδο μετακόμισης, μπορείτε να ορίσετε έναν ρεαλιστικό προϋπολογισμό για τη μετακόμισή σας και να δείτε εάν θα ήταν ωφέλιμο να χρησιμοποιήσετε μια επαγγελματική εταιρεία. Προτιμήστε μεταφορική που διαθέτει αναβατόριο.

4. Ενοικίαση Μεταφορικού Εξοπλισμού

Εάν σκοπεύετε να νοικιάσετε ένα φορτηγό, θα χρειαστεί επίσης να νοικιάσετε τα αντικείμενα για να σας βοηθήσουν να μετακινήσετε τα μεγαλύτερα κομμάτια σας. Μπορείτε να νοικιάσετε πλαστικά δοχεία που διατίθενται σε διάφορα μεγέθη. Θα μπορούσατε να χρειαστείτε ειειδκό εργαλείο για μεταφορά, μαξιλάρια επίπλων ή κουβέρτες και επιπλέον ιμάντες. Αυτά τα αντικείμενα είναι απαραίτητα για να σας βοηθήσουν να κινηθείτε όχι μόνο γρήγορα και αποτελεσματικά αλλά και με ασφάλεια. Είναι καλύτερα να μεταφέρετε ένα βαρύτερο αντικείμενο σε τροχούς παρά να το μεταφέρετε μαζί σας.

Πάρτε πρώτα τα μεγαλύτερα κομμάτια και μετά τοποθετήστε τα στο φορτηγό σας και συσκευάστε τα κουτιά γύρω τους. Βεβαιωθείτε ότι όλα είναι ασφαλή πριν ξεκινήσετε να μετακινηθείτε για να αποφύγετε ένα μεγάλο χάος ή διαρροή που μπορεί να καταστρέψει τα αντικείμενά σας. Πολλοί μαθητές μετακομίζουν συχνά για τις φοιτητικές εργασίες τους. Συνεπώς αναζητούν φορτηγό σε χαμηλή τιμή.

5. Χαρίστε ή πετάξτε ανεπιθύμητα και αχρησιμοποίητα αντικείμενα

Ένα ωραίο πράγμα σχετικά με τη μετακόμιση είναι ότι είναι η τέλεια στιγμή για να κάνετε απογραφή του σπιτιού σας και να χαρίσετε ή να πετάξετε τυχόν αχρησιμοποίητα ή ανεπιθύμητα αντικείμενα που έχετε. Όσο περισσότερα αντικείμενα απαλλαγείτε, τόσο λιγότερα πρέπει να μετακινηθείτε. Αυτό μπορεί να σας εξοικονομήσει χρόνο, άγχος και χρήματα. Εάν αρχίσετε να ελέγχετε τα πράγματά σας νωρίς, θα μπορούσατε ακόμη και να πουλήσετε μερικά και να χρησιμοποιήσετε τα χρήματα για να καλύψετε τα έξοδα μετακόμισής σας. Επίσης, σκεφτείτε πόσο χώρο έχει το σημερινό σας σπίτι έναντι του χώρου που θα έχετε στη νέα σας τοποθεσία. Μεγαλώνει ο χώρος η μικραίνει; Εάν μετακομίζετε σε ένα μικρότερο σπίτι, θα πρέπει να σκεφτείτε ποια αντικείμενα θέλετε να κρατήσετε και ποια δεν έχετε χώρο. Εάν δεν σκοπεύετε να τα αποθηκεύσετε, χαρίστε τα, πετάξτε τα ή πουλήστε τα.

Επικοινωνήστε μαζί μας για απορίες ή προσφορά

Σχετικά με εμάς

Η εταιρεία μας Anavatorio.gr , ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 1995, στην Αθήνα. Σήμερα η επιχείρηση είναι εξοπλισμένη με οχήματα τελευταίας τεχνολογίας, φορτηγά, ανυψωτικά , ειδικά συστήματα ανύψωσης αντικειμένων

Επικοινωνία

693 691 6954

211 402 5568

ρωτήστε μας για προσφορά

Newsletter Sign Up

    6936916954