Βουλωμένη αποχέτευση κουζίνας – Αναλυτικός Οδηγός

Η βουλωμένη αποχέτευση κουζίνας μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητική, αλλά μπορεί να διορθωθεί με μερικά βήματα. Ακολουθεί ένας αναλυτικός οδηγός για να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα:

 1. Ελέγξτε τον Απορροφητήρα: Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο απορροφητήρας μπορεί να είναι η αιτία της βουλωμένης αποχέτευσης. Βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί σωστά και ότι η προστατευτική σίτα στο κάτω μέρος του είναι καθαρή.
 2. Χρησιμοποιήστε Φυσικά Αποφρακτικά: Σε περιπτώσεις όπου οι αποχετεύσεις είναι ελαφρά βουλωμένες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυσικά αποφρακτικά όπως ξίδι και μαγειρική σόδα. Ρίξτε ένα μικρό ποσό ξιδιού και σόδας στον απορροφητήρα και ακολουθήστε το με ζεστό νερό. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό των σωλήνων.
 3. Μην Χρησιμοποιείτε Καταστροφικά Χημικά: Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε δυνατά χημικά αποφρακτικά χωρίς να έχετε σίγουρο ότι είναι ασφαλή για τους σωλήνες και τα υλικά της κουζίνας σας. Αυτά τα χημικά μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στα σωληνώματα και να είναι επιβλαβή για την υγεία.
 4. Χρησιμοποιήστε Σιφόνι Αντλίας: Ένα σιφόνι αντλίας είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την απομάκρυνση του νερού από την αποχέτευση. Μπορεί να βοηθήσει στο να αφαιρέσετε τα επιμέρους αποβλήτα που έχουν προκαλέσει τη βουλωμένη αποχέτευση.
 5. Καλέστε Ειδικό Υδραυλικό: Εάν οι παραπάνω μέθοδοι δεν λύσουν το πρόβλημα, ή εάν δεν είστε βέβαιοι για την αιτία της βουλωμένης αποχέτευσης, είναι σημαντικό να καλέσετε έναν ειδικό υδραυλικό. Ο επαγγελματίας θα έχει τα κατάλληλα εργαλεία και την εμπειρία για να διαγνώσει και να επιδιορθώσει το πρόβλημα με ασφάλεια. Ψάξτε για παράδειγμα τοπικά αποφράξεις Καλλιθέα και ζητήστε προσφορές.
 1. Έλεγχος του Σιφονιού: Ο σιφόνιο είναι μια κοινή πηγή προβλημάτων αποχέτευσης στην κουζίνα. Συχνά μπορεί να είναι βουλωμένο ή να έχει συγκεντρώσει υλικά που εμποδίζουν τη ροή του νερού. Αφαιρέστε το σιφόνι και καθαρίστε το καλά. Ελέγξτε εάν υπάρχουν οποιαδήποτε εμπόδια ή αποβλήτα και αφαιρέστε τα.
 2. Χρησιμοποιήστε Ειδικά Εργαλεία: Σε περιπτώσεις που η βουλωμένη αποχέτευση είναι πολύ σοβαρή, μπορεί να χρειαστείτε ειδικά εργαλεία όπως ένα σπιράλ αποφρακτικό καλώδιο. Αυτό το εργαλείο εισχωρεί βαθιά στους σωλήνες και μπορεί να αφαιρέσει αποτελεσματικά τα εμπόδια.
 3. Επιθεωρήστε τις Σωληνώσεις: Ελέγξτε τις σωληνώσεις γύρω από το νεροχύτη και τον απορροφητήρα για πιθανές διαρροές ή συνδέσεις που μπορεί να μην είναι σωστά σφιγμένες. Μια μικρή διαρροή μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με τη ροή του νερού.
 4. Αποφύγετε τα Στερεά Υλικά: Ενθαρρύνετε τους κατοίκους του σπιτιού να αποφεύγουν το άδειασμα στερεών υλικών όπως λίπη, λάδια, και κατάλοιπα τροφών στο νεροχύτη. Αυτά τα υλικά μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στην αποχέτευση.
 5. Συντήρηση Ρυθμικά: Ένας τρόπος για να αποφευχθούν τα προβλήματα με την αποχέτευση είναι η ρυθμική συντήρηση. Κάντε έλεγχο στις σωληνώσεις και το σιφόνι τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο για να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν κανονικά.

Να θυμάστε πάντα να προστατεύετε τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια των εργασιών συντήρησης και επισκευής, και εάν δεν είστε σίγουροι, καλέστε πάντα έναν ειδικό.

Επικοινωνήστε μαζί μας για απορίες ή προσφορά

Σχετικά με εμάς

Η εταιρεία μας Anavatorio.gr , ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 1995, στην Αθήνα. Σήμερα η επιχείρηση είναι εξοπλισμένη με οχήματα τελευταίας τεχνολογίας, φορτηγά, ανυψωτικά , ειδικά συστήματα ανύψωσης αντικειμένων

Επικοινωνία

693 691 6954

211 402 5568

ρωτήστε μας για προσφορά

Newsletter Sign Up

  6936916954